Zelfgemaakte pesto doe je zo

zelfgemaakte groene pestoEet-inspiratie komt bij mij vaak op de meest onverwachte momenten en plekken. Bijvoorbeeld pre-lunch, vanuit m’n lazy bed, op de chat. Wat ik ga eten? Niet zoveel in huis, dus ‘n restje brood met pecorino denk ik… Tegenvraag: geen pesto? Oja! Dat kan ik er wel mee maken! Met peterselie en macadamianoten dan.
*rent naar de keuken*

Pesto is super lekker en geeft je broodje of salade nét wat meer smaak. Een must-have voor in de voorraadkast dus. Maar pesto is ook heel gemakkelijk zelf te maken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Je hebt natuurlijk rode en groene pesto en binnen die kleuren kun je ook weer eindeloos variëren. De groene pesto hoeft bijvoorbeeld echt niet perse met basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Peterselie doet het ook prima en pijnboompitten kun je makkelijk vervangen door amandelen of macadamianoten. En in pesto verwerkt of niet; pecorino (= schapenkaas) is sowieso lekkerder dan Parmezaan :p

Vanmiddag maakte ik deze pesto. Lekker grof en grof lekker!

Pesto van peterselie, pecorino en macadamianoten

Vermaal de volgende ingrediënten in de blender:
• Flinke hand peterselie
• 10 macadamianoten
• Qua volume ongeveer net zoveel pecorinokaas
• Mini teentje knoflook
• Scheutje olijfolie

NB: De afmetingen zijn een beetje vaag, I know. Maar het leuke aan zelf pesto maken is dat je naar eigen smaak kunt variëren en kunt spelen met de verhoudingen. Wil je ‘m wat kaaziger? Doe er een beetje extra kaas in. Toch wat frisser? Beetje meer peterselie. Wil je de komende dagen uit je mond stinken? Een extra teen knoflook will do the trick!
Ik heb ‘m deze keer lekker grof gemaakt; niet te veel olijfolie gebruikt dus. Wil je je pesto liever wat smeerbaarder; gebruik dan wat meer olie en zet de blender wat langer aan.

Wat is jouw favoriete recept voor pesto? Deel het hieronder in de comments :)

 

+bloglovinFollow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.