Verliefd op Ibiza! – mijn tips voor Ibiza

2015-10-18 14.20.46#throwbackthursday: Al tijden droomde ik van Ibiza. Jaarlijks gaan er massa’s mensen heen om te feesten, maar ook voor de rust en de mooie natuur. Wat mij vooral triggerde was een artikel in de Happinez. De schrijfster beschreef de spirituele kant van het eiland; ze vertelde over de vrouwelijke energieën die ze voelde en die wilde ik ook wel eens ervaren. Dus toen ik de kans kreeg te gaan, heb ik m’n koffer en het vliegtuig gepakt.
Whoo! We’re going to Ibiza!

Hoe het was? Het was WAUW! De zee is er zó blauw. De bomen zijn er zó groen en de rotsen zó mooi rood. Ik voelde me even in het paradijs, even helemaal weg. Wat betreft die spirituele ervaring heb ik een tijd moeten nadenken in hoeverre ik dit heb ervaren. Op dag vier schreef ik: “Ik moet bekennen dat ik die energieën niet perse zo voel. Toch maakt Ibiza wel wat in me los; ik voel me een soort van vrijer. Het maakt me ineens niet zo uit als anderen m’n borsten zien of een flash van m’n blote kont. Die hippies hier lopen tenslotte ook massaal in hun nakie.” Achteraf denk ik dat ik me daar wel anders voelde als thuis, en ook terug in Nederland voel ik me anders dan voor m’n reis. Puzzelstukjes vallen op hun plaats en ik voel me relaxter.

ibiza sunset

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien heb ik die magie dus wel onbewust gevoeld en in me opgenomen. Al kan ik dat wellicht beter beoordelen na een second opinion.. Ik wil terug!

Voor nu een paar (non-food) tips voor wanneer jij ook naar Ibiza gaat. (DOEN!)

* * * * *

ES VEDRA

Es Vedra is de magische rots van Ibiza waar ik het meest nieuwsgierig naar was. Helaas zijn alle toeristen hier benieuwd naar en is het er redelijk druk. Desondanks heb ik een rustig plekje gevonden en een super zonsondergang mogen zien. Het was doodeng op die hoge rots, maar wat mooi!

es vedra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * *

HIPPYMARKT

Hippies en Ibiza gaan samen. Dus een bezoek aan Ibiza kun je niet zonder een bezoek aan een van de hippiemarkten. De oudste is die in Es Canar; Punta Arabí. De markt is er elke woensdag. Zelf ben ik naar die andere bekende gegaan; Las Dalias. Deze markt is wekelijks op zaterdag in Sant Carles.

Geen tijd, geld of zin om naar Ibiza te gaan? De Las Dalias hippymarkt komt 12 t/m 15 mei 2016 naar Amsterdam. Vier dagen lang kun je je hippy-hart ophalen op het terrein van de Westergasfabriek.

* * * * *

CALA CONTE

Hier kan ik vrij kort over zijn; hier wil je gewoon geweest zijn! Kijk maar:

Ibiza, Cala Conte, tips

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * *

FORMENTERA

Als je op Ibiza bent, ga dan ook zeker een dagje naar het buureiland! Het is er ZO mooi!! Vooral de weg naar de noordelijke stranden (playa Illetes) is fantastisch. Roze en helder-knal-blauw water. Prachtig!
Met de Aquabus ferry kun je voor twee tientjes op dezelfde dag op en neer. Voor een euro of zes extra kun je bij hen ook een fiets huren. Zeker de moeite waard.

Formentera - Ibiza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * * * *

IBIZA VOOR FOODIES

Ook was ik natuurlijk erg benieuwd naar het eten op Ibiza. Ik had een idyllisch beeld dat er op elke hoek wel een verantwoord tentje zou zitten. Al is dat misschien niet helemaal realistisch. But a foodie can dream, right?

Anyway, je moet wel een beetje zoeken wil je een gezonde maaltijd scoren, maar qua healthy eten is Ibiza uiteindelijk zeker goed geslaagd! Specifieke foodie tips vind je in Ibiza voor foodies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.