Gezocht: voedingstips voor in de bergen

gezond eten wandelen vakantieJa ja, het is besloten! Di papi en ik gaan komende zomer aan de wandel in de bergen. Hoog in de bergen. Bepakt en bezakt. Met van die stevige stappers. Gaaf hè?! Ik heb er enorm veel zin in. Toch realiseer ik me ook dat er voorbereidingen nodig zijn. Die sexy schoenen moeten ingelopen worden en m’n conditie kan nog wel een boost gebruiken. En wat ik vooral belangrijk vind te onderzoeken; hoe kom ik die week door als een vitale berggeit?!

Gezond eten buiten de deur

Zoals je weet, probeer ik zoveel mogelijk verantwoorde keuzes te maken als het op eten aankomt. In mijn eigen keuken lukt dat over het algemeen vrij aardig, maar daarbuiten is het wat ingewikkelder. Toch is het in de meeste gevallen met een beetje creativiteit en discipline prima te doen. Maar hoe zit dat in de bergen?

Daar hoog in de bergen…

…daar woont een pastoor. Hij heet *vul in*
en hij *vul in*!

En van je hela hela hela hoo lala
HEY
hee la hela  hela hooo lala

Hihi dat zongen we vroeger altijd tijdens het lopen.. Anyway!

foto van vroeger: wandelen in de bergen met papa

Skeetig he.. Onze jongere versies in de bergen :)

 

We gaan lopen op zo’n 2.000+ meter hoogte. Onderweg tussen de hutten even een supermarkt checken zit er dus niet in. Het wordt eten wat de pot schaft, of in ieder geval kiezen uit de opties die voorhanden zijn. En dat vind ik best spannend; het is afwachten wat ze er serveren, maar ik vermoed dat het veel koolhydraten zullen zijn. Niet perse iets waar ik echt goed op ga.

Zoektocht naar licht krachtvoer

Een nieuwe zoektocht is dus begonnen; hoe kan ik me zo goed mogelijk voorbereiden en wat kan ik aan aanvullende voeding en/of supplementen meenemen om een beetje fatsoenlijk die berg over te kunnen hobbelen. (Bijkomend egodingetje: ik wil er natuurlijk niet uitgelopen worden door die Oud van mij ;) ) Omdat we alles zelf mee gaan sjouwen, hebben (zo weinig mogelijk) spullen met minimaal gewicht de voorkeur. Licht krachtvoer dus.

De ideeënbus

De inschrijving voor ideeën is daarom bij deze geopend. Ik ben op zoek naar natuurlijke en betaalbare producten, die niet zoveel wegen en ruimte in m’n rugtas innemen. Heb jij tips voor mij? Laat het me alsjeblieft weten!

Als ik m’n schoenen maar niet op hoef te eten… ;)

 

+bloglovinVolg mij op Bloglovin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.