Als de krat je piepers geeft; kook dan zomers

alshetlevenjepiepersgeeftSinds een paar maanden ben ik geabonneerd op de Beebox, een thuis-bezorgservice van regionaal voedsel. Iedere donderdag staat er nu, naast een hongerige poes, een blauwe krat met streekproducten voor de deur op me te wachten. Een prima ontvangstcomité  : )

Er zijn de afgelopen weken al veel verschillende producten voorbij gekomen. Producten die ik al kon, maar ook producten waar ik nog nooit van had gehoord. Palmkool bijvoorbeeld?!

Erg lekker! Vooral dit recept: Geroerbakte palmkool met verse knoflook, pijnboompitten en pecorinokaas

Eten wat de krat schaft

Ik houd wel van nieuwe dingen proberen, dus so far is het een culinaire ontdekkingsreis. Natuurlijk heeft het ook zo z’n nadelen. Om geen eten te verspillen is het eten wat de krat schaft geworden. En de krat schaft wat er in het seizoen is en in de streek wordt verbouwd. Met het huidige stamppotseizoen in het achterhoofd is dat toch even slikken..

Stop er dan mee! Nee! Ik vind het ook wel een uitdaging en heb besloten er een positieve draai aan te geven. Met de groente die ik komende herfst/winter wekelijks bezorgd krijg, maak ik er letterlijk en figuurlijk het beste van. Wil ik op z’n Laura’s blijven eten, dan zal ik toch wat meer out-of-the-krat moeten gaan denken en kan ik dus mooi m’n eigen creativiteit verder ontdekken.

zomerse wortelsoep

Verzomerisering

De eerste uitprobeersels zijn geslaagd. Zo heb ik laatst een zomerse draai gegeven aan pompoen door er pizza mee te maken. De saus maakte ik van tomatenpuree gemixt met wat balsamico-azijn en op de pompoen legde ik wat cherrytomaat en feta.
Gister verzomerde ik mijn wortelsoep door er stukjes zongedroogde tomaat, feta en peterselie aan toe te voegen. En het was een feestje! (zie het resultaat hiernaast)

En jij?

Nu ben ik wel benieuwd: Hoe kom jij de koude maanden door qua eten? Wat is jouw geheim voor ‘n culinair feestje in de keuken? En welke special touch geef jij aan je piepers, pompoen of kool?

Tips zijn méér dan welkom, want de echte zomer laat voorlopig nog wel even op zich wachten..

xL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.