Vegetarische loempia’s met roze yoghurtsaus

Vegetarische loempia's met spinazie en tofu en een yoghurt sausje met granaatappel en munt - receptJaja, ik ben weer on a roll; on a spring roll to be exact ;) Vanavond maakte ik deze vegetarische loempia’s, met een vulling van spinazie, tofu en granaatappelpitten. Met daarbij een verfrissend, roze, sausje. Zoals usual deelde ik m’n creatie op Instagram. En op verzoek is hier het recept!

Vegetarische loempia’s met spinazie, tofu en granaatappel

 

Ingrediënten voor drie vegetarische loempia’s

  • 6 loempiavellen
  • 1 el ghee
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • ‘1 vingertopje’ verse gember, in kleine stukjes
  • snuf kurkuma en snufje zout
  • 200 gram verse spinazie, gesneden
  • half stuk tofu, bijvoorbeeld biologisch van de AH
  • 1/4 granaatappel

Ingrediënten voor de roze yoghurtsaus

  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1/2 granaatappel
  • flinke hand verse munt
  • snuf kardemompoeder en snufje zout

Bereiding loempia’s

  1. Verhit een eetlepel ghee met een theelepel komijnzaad.
  2. Voeg de gesnipperde ui toe en bak kort aan.
  3. Voeg de fijngesneden gember en knoflook toe, met een snuf  kurkuma en snufje zout. Roer het goed door en bak ook even kort aan.
  4. Snijd dan de tofu in stukjes en bak ze kort met de rest mee.
  5. Vervolgens voeg je de klein gesneden spinazie toe en bak je het geheel tot de spinazie is geslonken.
  6. Dan gooi je de granaatappelpitten er doorheen, roer ze erdoor en zet het gas uit.
  7. Pak twee vellen, houd ze op elkaar en doe ‘n derde van het mengsel in een lijn op de vellen. Houd aan de onderkant en beide zijkanten een centimeter of twee leeg, en dus de gehele bovenste helft.
  8. Vouw de zijkanten naar binnen en rol ‘m dan dicht als een echte loempia.
  9. Smeer een mini-beetje ghee over de rolletjes heen.
  10. En bak ze ongeveer 25 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven. Tussendoor een keer omdraaien.

Bereiding sausje

  1. Doe ondertussen de granaatappelpitjes voor de saus samen met de verse munt en snuffen kardemom en zout in de een kleine blender. Blender dit tot de munt en pitjes fijn zijn.
  2. Voeg de Griekse yoghurt toe en blender nog een keer kort om het te mixen.

Serveer de loempia’s op een mooi bord en het sausje in een klein kommetje apart. Eet smakelijk!

Vegetarische loempia's met spinazie en tofu en een yoghurt sausje met granaatappel en munt - recept

TADAA! De vegetarische loempia’s met een vulling van spinazie, granaatappel en tofu. En een yoghurtsausje met granaatappel, verse munt en kardemom.

Volg Altijd Trek ook op:
0

2 gedachten over “Vegetarische loempia’s met roze yoghurtsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *