Eet oranje naar de WK-finale!

Een beetje oranjefan zit komende maandag natuurlijk weer gehuld in het oranje voor de buis. Met een biertje en misschien wel wat lekkere snacks. Werkt prima voor onze mannen, maar werkt minder mee aan dat zwemkleding-lijntje… Met iets andere snacks kan ook de inwendige mens Ons oranje prima aanmoedigen. En wel met deze super lekkere – oranje – snacks en/of pompoenlasagne!

Patat van zoete aardappels
Patatten van zoete aardappels
Oranje paprika met pompoenhumus
Oranje paprika/wortel met pompoenhumus
Healthy borrelnootjes
Healthy borrelnootjes van kikkererwten

 

 

Heerlijke lasagne met pompoensaus
Heerlijke lasagne met verse pompoensaus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder om te ontdekken hoe (gemakkelijk) je het zelf maakt.

*************************************************************************

Patat van zoete aardappel

Schil een zoete aardappel en snijd deze in patatvorm. Leg ze vervolgens een half uur in een kom koud water en droog daarna goed af. Verwarm de oven op 200*C. Meng een theelepel gesmolten kokosolie en een snufje zout goed door de patatten. Verdeel de patatten op de bakplaat, bekleed met bakpapier en plaats ongeveer een half uur in de oven. Tussendoor even omdraaien.

*************************************************************************

Pompoenhumus

Pompoen: Snijd een paar parten uit de (oranje) pompoen. Bestrijd deze met een beetje olijfolie en bestrooi met wat zout en verse peper. Plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de pompoen zacht genoeg is. Pureer de pompoen en zet aan de kant.

Humus: Gooi de kikkererwten uit een klein blikje uitgelekt in de blender. Mix daarbij: 1 teen knoflook, 1 theelepel tahini (=sesampasta), 1/2 theelepel paprikapoeder, 1/2 theelepel kurkuma, 1 eetlepel citroensap en een scheut (olijf)olie en blend tot het een romige massa is. Voeg eventueel olie toe wanneer de massa te stijf blijft.

Meng vervolgens de pompoenpuree met een eetlepel tomatenpuree door de humus. Et voíla!

*************************************************************************

Borrelnootjes van kikkererwten

Verwarm de oven op 200*C. Spoel de kikkererwten (uit blik) om en verwijder eventueel de velletjes (veel werk!). Droog ze goed af en meng een theelepel (olijf)olie door de erwten en voeg kruiden naar keuze toe. Bijvoorbeeld; zout, peper, kurkuma, paprikapoeder, djahé en djinten. Sumac is er ook erg lekker bij.
Verdeel de kikkererwten over de bakplaat (met bakpapier bekleed) en zet 40 minuten in de oven.

Even afkoelen en… AANVULLÛHH!

*************************************************************************

Lasagne van verse pompoensaus

Om echt voorbereid de wedstrijd in te gaan kun je het beste een goede bodem leggen, bijvoorbeeld met deze super  lekkere lasagne van verse pompoensaus.

Snijd de (oranje) pompoen in blokjes en kook in een halve liter groente bouillon tot ze beetgaar zijn. Voeg na een minuut of vijf een theelepel (gedroogde) salie toe.
Pureer het geheel met een staafmixer, of eventueel in een stevige blender. De saus blijft wat slap.
Optioneel kun je er een handje sojabrokjes doorheen roeren en/of blokjes courgette.

Verwarm de oven op 200*C en vet de ovenschaal in.
Schep een laag saus in de ovenschaal. Bedek met een laag verse lasagnebladen. Wissel laag saus en bladen om en om en eindig met een laag saus. Rasp er een beetje pecorino romano (= kaas) overheen en plaats voor een half uur in de oven.

*************************************************************************

Prettige wedstrijd!

Oh, en dames.. vergeet ook niet je nagels in stijl te lakken hè!  ;)

o

 

 

 

 

 

xL

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.