I DID IT!!

Cheesecake 43BAM! M’n detox zit er weer op! 31 dagen lang heb ik lichtverteerbare voeding gegeten om zo mijn spijsvertering de kans te geven afvalstoffen te verbranden. Waar het in feite op neer kwam: een maand lang aan de mung(soep) en gekookte veggies. Als afwisseling trakteerde ik mezelf op muffins, crackers en poffertjes. Van mung ja. En ik heb ervan genoten! Je begrijpt dat mijn lichaam nu aardig gewend is aan lichtverteerbaar eten. Dus hoe verder..?

Eerst nog even terug naar de laatste loodjes… In de aanloop naar het einde voelde ik een soort van tegenzin om te stoppen. Gek he? Aan de andere kant keek ik er juist ook onwijs naar uit. Verder merkte ik dat ik een lichte hoofdpijn begon op te bouwen en die is vannacht tot een migraineachtig hoogtepunt gekomen. So I went out with a bang. Mán wat had ik een hoofdpijn. Nu ben ik wel benieuwd of dat dan enig verband heeft met (het stoppen van) de detox.

Voor nu is het in ieder geval heel verleidelijk om mezelf helemaal vol te stouwen met alleen maar lekkers, maar dat lijkt mij vragen om moeilijkheden. Ook met de koolhydraten wil ik nog even rustig aan doen. Daarom heb ik de afgelopen dagen goed nagedacht wat ik vandaag en de komende dagen ga eten.
Afgelopen maand heb ik me dan wel afgeschermd van teveel smakelijke inspiratie. Want dat zou het verlangen naar wat lekkers alleen maar groter maken. Maar foodie als ik ben, kon ik het toch niet helemaal laten en heb alsnog een en ander op mijn to-cook-lijst gezet. En daarnaast ben ik woest aan het creëren gegaan met die verdraaide mungboon. Daarover later meer! :)

Post-detox

Vanmorgen begon ik – na tóch nog een portie mungsoep ivm de koppijn – met raw Koekjesdeeg. Koekjesdeeg (of eigenlijk ál het deeg..) is één van mijn guilty pleassures. Maar het leuke is; dit is een gezond ‘deeg’. Ik maakte het gisteravond alvast van gekookte kikkererwten, vanille-extract, (zelfgemaakte) pindakaas, ahornsiroop en cacaonibs. Hmmm, genieten!

Voor vanmiddag staat er mungbrood op het lunchmenu met een lekkere klodder zelfgemaakte hummus en wat alfalfa. Het brood heb ik afgelopen maand elke donderdag gebakken voor anderen en het rook zó heerlijk. Nu mag ik het eindelijk zelf eten. YES!
En oja.. Ik heb gisteravond Cheesecake met Licor 43 gemaakt. Die heb ik ook alvast even geproefd. Wát een heerlijkheid.

Vanavond ga ik denk ik toch maar weer voor wat gekookte groente en mungbonen. Samen met mungpannenkoek of -poffertjes is dat namelijk ook super lekker! Maar uiteindelijk is het nog maar te bezien wat ik verder ga eten, want ik merk wel dat m’n buik behoorlijk reageert vandaag. Bovendien merk ik dat m’n maag alleen al bij de gedachte aan al dat lekkers een beetje begint tegen te sputteren. Het kan verkeren, niet waar…

Nog een keer?!

Toch weet ik niet of ik het snel nog een keer een maand zou doen. Het vergt wel veel voorbereiding als je de deur uit gaat (zie post met 7 tips om je detox vol te houden) en er zijn veel dingen die ineens niet kunnen. Bijvoorbeeld even gezellig in de stad wat drinken of eten. Ook miste ik op momenten wat energie. Ik denk dat dat ook komt omdat ik bijna geen koolhydraten binnenkreeg.
Waarschijnlijk blijft de mung(soep) wel een vast plekje op mijn menukaart houden en blijf ik véél gekookte groentes eten. En wellicht doe ik binnenkort nog een keer zo’n interne schoonmaak. Voor een weekje ofzo. Of regelmatig een dag. Het heeft me immers zeker wat positiefs gebracht én ik heb (mezelf) bewezen dat ik het kan. Een maand lang.

Uitdaging geslaagd!

*schouderkloP*

 

+bloglovinFollow my blog with Bloglovin

2 reacties

  1. Sander zegt:

    Knap dat je ‘t volgehouden hebt!
    Ga je nu langzaam weer over naar je normale eetpateoon of ga je ineens over? Dat laatste lijkt me overigens geen goed idee.

    1. Thanks! :) Rustig aan weer opbouwen. Zo’n groot contrast lijkt mij ook niet zo’n goed idee nee..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.