Recept: tomaten-quiche

Het moge duidelijk zijn: ik houd van koken. Het liefst maak ik mijn gerechten from scratch, zonder pakjes en zakjes. Zo wilde ik nu wel eens een bodem voor hartige taart maken. Dus heb ik een tomaten-quiche gemaakt, met zelfgemaakt deeg. Omdat het zo lekker was, wil ik het recept graag met je delen.

Ingrediënten
Ingrediënten

Maken van het deeg
*Dit recept is genoeg voor een quichevorm van 26 cm doorsnee, voor ongeveer 8 personen. Houd je deeg over dan kun je dit invriezen en een andere keer gebruiken.

1. Meng in een grote kom de bloem met de boterblokjes.
2. Voeg het ei, zout en koude water toe en kneed dit kort tot een deeg. Kneed niet te lang dus.
3. Leg het deeg in vershoudfolie een uur weg. Ook deeg moet soms namelijk even rusten.

Maken van de vulling
*Voor mezelf heb ik een kleine quiche gemaakt, hiervoor heb ik twee tomaten gebruikt. Als je voor meerdere personen kookt, gebruik dan ook meer van de andere ingrediënten.

4. Snijd de tomaten doormidden.
5. Smelt een eetlepel boter in de pan. Voeg een theelepel suiker toe en verwarm tot het begint te karameliseren.
6. Voeg de tomaten toe met de snijkant naar boven en bak dit ongeveer tien minuten op laag vuur. Pas op dat de suiker niet aanbrandt.
7. Voeg als laatst een scheutje balsamico-azijn toe en bak dit ongeveer twee minuten mee.

De quiche afmaken
8. Bedek de ovenvorm met bakpapier en bedek deze met de tomaten. De snijkant weer naar boven.
9. Besprenkel met een paar blaadjes van de tijm en bedek de tomaten met een stuk platgerold deeg. Duw de randjes de vorm in, om de tomaten heen. Prik ten slotte een paar gaatjes in het deeg en zet een half uur in de voorverwarmde oven op 190 graden.

10. Laat nog vijf minuten afkoelen en keer de vorm op een bord om. Bakpapier er afhalen en tadaa..

..het resultaat:

Tomaten-quiche

Eet smakelijk!

xL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.