Ibiza voor foodies en andere liefhebbers

Vers sapje met uitzicht, IbizaZoals je hebt kunnen lezen in mijn Wanderlust bericht over Ibiza, ben ik Verliefd op Ibiza geworden. Het eiland is prachtig, de sfeer is er relaxt én er zijn zeer leuke, foodie-proof, eettentjes te vinden!

Benieuwd naar mijn foodie tips voor Ibiza? Ik heb de hotspots voor je verzameld.

* * * * *

IBIZA STAD (EIVISSA)

Ibiza stad is de hoofdstad van Ibiza. Het is een echte hoofdstad met de bekende winkels, maar is tegelijkertijd gewoon een klein stadje. In het nieuwe gedeelte vind je veel winkels en eetgelegenheden, in het oude gedeelte kun je helemaal naar boven lopen voor een mooi uitzicht. Mijn eerste ontmoeting met de stad was een beetje warrig. Ik had geen idee welke kant ik op moest en ben maar gaan lopen. Alleen de verkeerde kant op natuurlijk. De keren er op voelde ik me al meer thuis en uiteindelijk kan ik drie tips met je delen.

* * * * *

hotspot: La Bufalina – Pizza, Coffee & Fresh Food

2015-10-14 14.52.302015-10-14 14.52.132015-10-14 13.52.57

 

 

 

 

 

Op zoek naar de oude stad en een Laura-proof tentje voor lunch, viel mijn oog aan de overkant van de straat op “fresh food”. Dat moest ik van dichterbij bekijken.
Binnen staan heerlijke pizza’s uitgestald en ligt er verse groente en fruit in de vitrine. Een typisch Spaanse chicka, inclusief (te) kort broekje en zakdoek in ‘t haar, rent er enthousiast rond en is super vriendelijk. Op het menu staan heerlijke sapjes en smoothies. Sojamelk is ook een optie en voor de glutenintoleranten onder ons; ze hebben glutenvrij brood. Ik voel me gelukkig :)

Ik koos voor een detox sapje van appel, peer, banaan en gember en een Berenjena a la Parmigiano; aubergine uit de oven in tomatensaus met Parmezaanse kaas. Heerlijk met homemade brood, want ze maken daar alles zelf. Bovendien zijn de prijzen best schappelijk. Wat mij betreft een aanrader!

Vara de Rey 13 – In Ibiza-Stad, aan de voet van Dalt Vila.

* * * * *

Wash and Drink

2015-10-20 15.04.29 2015-10-20 14.23.562015-10-20 14.12.31

 

 

 

 

 

Op zoek naar Don’t Panic It’s Organic kwam ik langs deze wasserette met eetcafé in één. Over DPIO had ik veel gelezen en moest ik dus uitchecken, maar het was dicht. En dat was misschien maar goed ook, want anders had ik dit leuke tentje niet uitgeprobeerd.

In eerste instantie leek het niet erg Laura-proof, maar ik had zo’n trek dat ik toch naar binnen ben gegaan. Het eten was in ieder geval homemade, dus gaf goede hoop.

Ik koos voor de daghap; Homemade gehaktballen met groente en vond het verrassend lekker. De saus had, zoals Mo zou zeggen, “een zuurtje”, wat het erg lekker maakte. Ik was heel nieuwsgierig wat er allemaal in zat, maar heb het maar niet gevraagd. Soms kun je beter niet alles weten, maar gewoon genieten van een lekker hapje. Wat overigens een koopje was, voor die €7,- !

De zaak is lekker fris; het ruikt naar schone was en in de vitrine staan verse producten. Wel een grappig concept hoor; doe je was en eet/drink ondertussen wat. De muziek was een beetje zweverige uptempo; een beetje vreemd, maar eigenlijk ook wel relaxt.

Av. d’Espanya 53

* * * * *

Biorganic – Eco-shop Ibiza

2015-10-20 13.39.192015-10-20 13.38.50 2015-10-20 15.11.34

 

 

 

 

 

Onderweg naar dat bio eettentje kreeg ik steeds meer het idee dat de straat Avenida Espana de verzamelplek is voor verantwoorde zaakjes. En al vrij snel loop ik tegen deze biologische supermarkt aan en besluit even snel een kijkje te nemen. Het is een ‘gewone’ biologische supermarkt, met een vitrine met lekkere gebakjes. Ook kun je er verse sapjes en broodjes kopen. Ik trakteerde mezelf op een soort van cakepop met spirulina en munt. Goeie combi. Leuk om even naar binnen te stappen en eventueel een verantwoorde snack te scoren.

Av. d’Espanya, 11

* * * * * * * * * *

SAN ANTONIO

San Antonio was het stadje waar ik verbleef. Het stikte er van de Engelse bejaarden, die bij hele hoge uitzondering het stadje of zelfs het hotel verlieten. Tijdens het hoogseizoen is het het walhalla voor Engelse party-people. Er zijn véél souvenirwinkeltjes en Britse supermarkten. Ook is er een overvloed aan vreetgelegenheden; fastfood en English breakfast. (Echte reclame dit hè? ;) ) Op internet had ik wel een healthy tentje ontdekt, maar die is in het laagseizoen gesloten. Na een korte tour door het stadje had ik het dus wel gezien besloot ik op dag twee.

Maar toen…!

* * * * *

Hotspot: Bondi – Happy & Healthy

2015-10-19 15.11.322015-10-19 13.00.13 2015-10-19 13.05.26

 

 

 

 

2015-10-19 13.39.212015-10-19 13.10.492015-10-20 17.57.55

 

 

 

 

 

Op de een-na-laatste dag kwam het met bàkken uit de hemel. Het eiland ontdekken was niet echt een optie en bij het hotel blijven zitten al helemaal niet. Gelukkig mocht ik een paraplu lenen en ben ik toch maar weer het stadje ingegaan. En tot mijn blijde verbazing zat er toch nog een verantwoord eettentje aan de boulevard. Jeej!
Het ziet er binnen heel leuk uit; fris maar ook gezellig. De sfeer is er fijn en de muziek relaxt en wisselt tussen klassiek, house en Spaanse gitaarmuziek. Op het menu staan naast smoothies en verse sappen, zoete aardappelfrietjes en heerlijke pizza’s. Alles wat voorbij komt lopen ziet er werkelijk heerlijk uit.
Ik koos een salade met geitenkaas, rode biet, pecannoten en granaatappelpitten. Met een vers sapje van rode biet, komkommer, selderij, wortel, appel en gember. Erg lekker! Als toetje heb ik mezelf ook nog getrakteerd op een yummie, maar machtige, white chocolate cheesecake met verse muntthee. De zon kwam letterlijk en figuurlijk weer tevoorschijn.

Ook de bediening is hier erg aardig en het eten is fijn. Wat ook pluspunten oplevert zijn de melkalternatieven die ze bieden: haver-, soja- EN kokosmelk.

Voor vertrek naar het vliegveld ben ik nog snel even teruggegaan voor zo’n lekkere pizza en nog een keer die sap. Achteraf vond ik het wel jammer dat ik niet eerder San Antonio in ben gegaan. Dit is echt een aanradertje!

Paseo de las Fuentes – aan de boulevard

* * * * *

Golden Buddha

2015-10-16 19.04.392015-10-16 17.53.15 2015-10-16 17.57.00

 

 

 

 

 

Deze spot ligt net buiten het centrum en is vooral aan te raden rond zonsondergang. Het zit in de buurt van het wereldberoemde Café Del Mar, maar is stukken betaalbaarder en heeft net zo’n mooi uitzicht. Van wat ik er van mee kon krijgen, lijkt de hele vibe rondom Golden Buddha ook veel gemoedelijker dan bij Café Del Mar. Die laatste was dicht, maar je krijgt wel een beeld door het gebouw en de uitstraling.
Golden Buddha heeft een groot relaxt terras, met rieten stoelen, loungebanken, gezellige parasollen, een paar palmbomen en zelfs een schommel. De kaart zag er ook prima uit, maar ik was er alleen voor een drankje. Bonus: je kunt je milkshake hier ook bestellen met sojamelk.

Carrer de Santa Rosalia, 35

* * * * * * * * * *

CALA CONTE

Dit kan ik niet vaak genoeg adviseren: Hier, naar Cala Conte, wil je naartoe!

* * * * *

Hotspot: Cala Escondida

2015-10-18 14.20.462015-10-18 13.43.442015-10-18 14.19.56

 

 

 

 

 

Waar iedereen naar rechts gaat, richting de strandtent en een groter strand, ging ik naar links. Eens kijken wat daar was. Ik liep een vrouw achterna, langs een paadje naar beneden, en kwam in een super mooi klein baaitje. Het ligt een beetje verstopt en heeft ruwe hoge rotsen en felblauw water. Je kunt er op een rustig strandje liggen of een hapje/sapje doen bij de strandtent. Een super schattig hokje, op de rots met gedroogde palmbladen als dak. Het is echt een plaatje en het uitzicht is prachtig. Ik nam een vers sapje van appel, sinaasappel en wortel en genoot van de zon op m’n huid en de prachtige blauwe zee. Geluksmoment.

Birra – de ober – drukte me op het hart ook de goede service te noemen, dus bij deze :)

Verstopt baaitje bij Cala Conte

* * * * *

De Sunset Ashram


2015-10-18 15.14.432015-10-18 14.52.132015-10-18 15.07.12

 

 

 

 

Ook bij Cala Conte, maar dan bij het drukkere strand. Deze tent is wat “hipper” en het is er een stuk drukker. De sfeer is er totaal anders, een ander soort relaxt; een beetje meer kijk-mij-nou, maar de muziek maakt het toch prettig. En het water is hier nóg feller blauw. Ik kijk mijn ogen uit en bestel een vegetarische hamburger met geitenkaas en zeewier. Na die dagen eten in het hotel smaakte dit érg goed. Niet dat het eten in het hotel heel slecht is hoor, maar gewoon niet mijn smaak/stijl.

Bij Cala Conte – je ziet het direct als je op het parkeerterrein staat

* * * * * * * * * *

ES VEDRA

Es Vedra is de magische rots van Ibiza waar ik het meest nieuwsgierig naar was. Vanuit het strand Cala de Hort kun je vanaf diverse tentjes uitkijken op de rots, maar ik ben een stukje teruggereden naar een afgelegen restaurant.

* * * * *

Es Boldado

2015-10-18 18.17.102015-10-18 17.14.032015-10-18 18.19.46

 

 

 

 

Bij Es Boldado heb ik koffie gedronken, met uitzicht op Es Vedra en het strand Cala d’Hort. Best fijn, maar het toeristische gehalte van de berg staat me totaal niet aan. Waar ik wel van heb genoten was het weggetje naar het restaurant toe. Dit is een onverharde weg met diepe groeven, hobbels en losliggende stenen. Best cool en onderweg heb je nog een mooi uitzicht op Es Vedra, zonder die irritante toeristen. Het restaurant ziet er verder aardig prijzig uit; ik heb het bij een cappuccino met uitzicht vanuit een ligstoel gelaten ;) #jebenteenNederlanderofjebenthetniet

* * *

Mocht je ook geweest zijn, dan ben ik erg benieuwd naar jouw ervaring. Wat zijn jouw hotspots?
Wanneer jij binnenkort gaat, hoop ik dat je wat aan bovenstaande tips hebt. Leuk om van je te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.