Purrrfect Pompoendrankje

Pumpkinspice Latte

In dagen zoals deze – lees: wind, regen, algehele grijsheid – is het heerlijk om iets warms te drinken. Je kunt natuurlijk naar de thee of koffie grijpen, maar dat is ook maar zo gewoontjes. Bij de Starbucks had ik het al vaak zien staan; Pumpkin Spice Latte, maar durfde me er nooit zo aan te wagen. (Iets met Starbucks = VEEL suiker?) Gelukkig zie je het pompoendrankje op steeds meer plekken opduiken en kon ik bij de lokale saladebar mijn eerste kop proeven. Zonder koffie, want ik was al even druk genoeg ;)

Nou… Het was lékker! Ik heb meteen een pompoen gescoord en ben thuis gaan uitproberen. Natuurlijk eerst heel ingewikkeld, met verse specerijen en gedoe enzo. Later ook wat gemakkelijker en sneller. Bovendien is het lekker met én zonder koffie.

To go

Wat ook fijn aan dit drankje is; je kunt het heel gemakkelijk meenemen. Naar je werk bijvoorbeeld. Leng je puree dan thuis alvast aan met wat (…)melk en warm het op als je het wilt drinken. Of gooi er een vers bakkie koffie door en het is meteen op drinktemperatuur. Een soort van limonade 2.0 :)


Recept: Snel pompoendrankje

1. Kook stukjes pompoen in een laagje water tot ze helemaal gaar zijn. Je kunt dit prima doen terwijl je je avondeten aan het koken bent.
2. Pureer dit met een staafmixer of in de blender. Zorg ervoor dat er niet te veel water in zit, dan wordt de puree te wateriger.
3. Warm wat rijstmelk (of amandel, of whichever je wilt gebruiken) op en meng dit met vier eetlepels van de pompoenpuree, een flinke snuf speculaaskruiden en een beetje (kokosbloesem)suiker. De overgebleven puree kun je bewaren voor een volgende keer.
4. Eventueel kun je er nog een shot espresso doorheen gooien, voor je dagelijkse cafeïnekick.
5. Breng als nodig extra op smaak met (kokosbloesem)suiker en GENIET!


Bonus: Een echte Pumpkin Spice Latte

Wanneer je er ‘n echte latte van wilt maken, pas het recept dan iets aan. De stappen zien er dan als volgt uit;

1. & 2. als hierboven beschreven.
3. Kook de melk en schuim dit op in een groot glas.
4. Meng vier eetlepels puree met verse koffie of wat melk. Het is de bedoeling dat het wat vloeibaarder wordt en zo als een echte latte macchiato in je melk valt.
5. Giet dit met een dunne straal op de melk en voilà! Een echte, zelfgemaakte, Pumpkin Spice Latte!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.