Extreme Detoxing

2015-10-21 16.58.44Er borrelt wat in mij. Het is al een tijdje aan het sudderen, maar ik denk dat het moment nu daar is om een maand lang eens lekker extreem te gaan doen. Ik voel wel veel verzet in mezelf, maar daardoor juist ook de behoefte om het te doen. Buiten je comfortzone kun je je ontwikkelen, zeggen ze toch?!

Wat is er dan aan de hand? Ik merk dat ik allemaal kleine, maar volhardende en terugkerende, klachtjes heb. Maagzuur is daar bijvoorbeeld één van. Het moet haast wel een signaal zijn dat ik de boel beter kan gaan bijsturen.

Van de week heb ik de docu Fed Up gezien en werd het me weer eens extra duidelijk hoe fucked up sommige (“gezonde”) producten in de supermarkt zijn. Vooral van suiker blijkt maar weer hoe slecht dit voor je is. En; het zit bijna overal in!
De makers bedachten ook een challenge; 10 dagen suikervrij. Meer informatie en hoe mee te doen vind je op fedupmovie.com.

Later in de week had ik toevallig ook een gesprek met een vriendin over detoxen. Ze wilde zelfs zo ver gaan om naast ongezonde voeding ook mannen van het menu te schrappen. Een maand lang. Het valt ons namelijk op hoeveel vrouwen er afleiding zoeken in (het vinden van) een man. Anderen in roken en drinken, of vul maar in..
Het lijkt mij dus wel interessant om te kijken wat voor invloed dat nou heeft; niet constant de ruimte uitchecken op aantrekkelijke mannen. Überhaupt even geen aandacht aan het andere geslacht besteden. Want wat zij al eens eerder had ervaren; als je een maand lang op jezelf focust, houd je enorm veel energie over. Wie wil dat nou niet?! Ik ben in ieder geval erg benieuwd..

Terug naar de praktijk; Mijn focus leg ik deze maand op mijzelf; nóg meer op het vinden van een baan, zoveel mogelijk met eten (maken) doen, lekker buiten zijn met m’n mountainbike en afspreken met vriendinnen/familie. Dat deel klinkt best chill zo.
Qua eten gaat mijn voeding nog meer onder de loep en krijgt een nog strenger deurbeleid. Suiker en dus veel bewerkte shit komt er in maart niet in. Nu lijkt het vast dat ik altijd alleen-maar verantwoord eet, maar dat is dus niet zo. Vooral buiten de deur vind ik het lastig. Dit wordt dus echt een uitdaging.

Nu weet ik dat er meer mensen rondlopen waar zo’n maandje Extreme Detoxing best goed voor kan zijn. Dus WIE DOET ER MEE?!

31 dagen lang;
• …de dag beginnen met minimaal 10 minuten yoga of meditatie; echt even een momentje voor jezelf. Vóórdat je naar je telefoon graait.
• …eten zonder toegevoegde suiker, zuivel, tarwe/spelt en schadelijke E-nummers. Koolhydraten en vlees/vis zo min mogelijk.
• …zonder daten.

Ik ben er klaar voor!

+bloglovinFollow my blog with Bloglovin

1 reactie

  1. E.Sannes- Kiewiet zegt:

    Veel succes, ook zonder een mooie man kan je leven, een mooi plaatje alleen heb je niet veel aan, sterker nog die heb je meestal niet alleen! Belangrijk om gewoon jezelf te blijven! En goed idee wat er bovenaan dit bericht staat. Succes!????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.