Op naar de derde helft!

2016-03-18 08.23.43WOEHOE :D M’n detox is over de helft. De huidige stand:
2-1 voor mij! Het is alweer +twee weken geleden dat ik mezelf een nieuwe uitdaging oplegde: een maand lang detoxen en de hele dag mungbonen en gekookte groenten eten. Benieuwd hoe het me vergaat?

Yes! Nu ik halverwege ben weet ik zeker dat de andere helft ook gaat lukken. Op sommige momenten is het wel zwaar hoor. Behalve dat het super eentonig is om de hele dag dezelfde soep te eten, is het ook behoorlijk confronterend. Onbewust verdwijnt er gedurende een normale dag best veel in m’n mond. Niet zo gek op zich; het ligt voor het grijpen. Wie wel eens bij mij thuis is geweest, weet dat mijn voorraadkasten goed gevuld zijn. Vooral met kruiden en superfoodpoedertjes, maar er ligt altijd wel iets snackbaars als noten of gedroogd fruit. Deze maand maakt me daar een stuk bewuster van.

En lichamelijk dan? Sommige mensen voelen het direct als ze een aanpassing maken in hun leefstijl. Bij mij gaat dat nooit zo snel. Wel lijkt het of mijn gedachtes over het algemeen helderder worden en ik ben nu een paar keer gevraagd of ik afgevallen ben. Pretty possitive, right? Wat minder prettig is, is dat ik me met vlagen ook juist heel flauw en slap voel. Gelukkig helpt een (mung)crackertje met wat ghee en zout dan meestal wel.

Als ik eerlijk ben, heb ik wel heel-erg-veel zin om weer ‘normaal’ te eten. Maar, gek genoeg, kijk ik er ook naar uit om nog twee weken te moeten doorbijten. Toch valt het afzien me alles mee. Vorige keer dat ik detoxte, begon ik namelijk na vijf dagen braakneigingen te krijgen van de soep; dat is nu niet het geval. Bovendien had ik verwacht dat het craven naar ‘lekker eten’ erger zou zijn en dat het me meer moeite zou kosten om lekkers af te slaan. Dat afslaan is me nog elke keer gelukt en daar ben ik best trots op. Natuurlijk zoek ik het ook niet teveel op; hoef het mezelf niet nóg moeilijker te maken hè ;)

Omdat ik deze maand alleen mungbonen, gekookte groenten, ghee (geklaarde boter), kruiden/specerijen en jaggery (soort suiker) mag hebben en ik het niet trek alleen maar mungsoep te eten, ben ik behoorlijk creatief geworden met mung. Als ik alleen maar soep eet, voel ik me net een slappe vaatdoek. En omdat ik ook nog een beetje wil kunnen sporten, trakteer ik mezelf tussen de soepjes door op muffins en crackers. Vanmorgen ben ik deze Nationale Pannenkoekendag zelfs begonnen met heerlijke poffertjes. Allemaal van mung inderdaad!

Het is dus vooral een leuk experiment, wat bijdraagt aan wat ik eerder heb geroepen: Ik ga mungbonen sexy maken! Nu ik helemaal ondergedompeld ben in die boontjes, krijg ik in ieder geval genoeg receptideeën.

Project Sexy Mung… GO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.