‘Proef-kookboek’ voor een eerste impressie

Zoals je wellicht al weet, maak ik momenteel de gekste en lekkerste dingen met mungbonen en verzamel de pareltjes in een heus kookboek! Maar omdat dit natuurlijk alle kanten op kan gaan, heb ik een fotoboek gemaakt om je een idee te geven wat je er ongeveer van kunt verwachten.

Lees eerst wat de bedoeling van het kookboek is >>

Of check hoe je recepttester wordt >>

Fotoboek als impressie van komend kookboek

Het is eigenlijk puur toeval (al geloof ik daar niet in) dat dit fotoboek er nu is. Onlangs werd ik namelijk benaderd door Fotofabriek of ik wellicht zo’n boek wilde maken en mijn ervaring op mijn blog wilde delen. En omdat je tegenwoordig bijna alles kunt maken van een fotoboek, bedacht ik me dat het leuk zou zijn om een soort van proef-kookboek te maken. Dus zo geschiedde!

Hier alvast een korte video van het resultaat:

 

Status kookboek

Regelmatig vragen mensen me hoe het gaat met mijn kookboek. Soms levert dat stiekem toch wel wat druk op en had ik het liever niet zo out in the open gegooid, maar aan de andere kant is het natuurlijk ook SUPER TOF dat zoveel mensen enthousiast en er nieuwsgierig naar zijn ♥

Ook enthousiast? Word recepttester >>

Om antwoord te geven op de vraag: ik heb echt zóveel ideeën om met mungbonen te maken en heb momenteel al zo’n 150 potentiële gerechten bedacht. Nu is helaas niet alles wat ik bedenk meteen een succes en zijn sommige dingen gewoon niet meer dan een leuk idee… Maar zo’n 40 recepten staan inmiddels op de nominatie om in het kookboek te komen, dus het gaat de goede kant op!

proef-kookboek
Foto door Eleana Jeannette (www.eleanajeannette.com)

‘Proef-kookboek’

En in de tussentijd heb ik dus ook een fotoboek gemaakt, waarin zes recepten uitgewerkt staan en waarin ik voor mezelf een eerste test maakte van hoe ik wil dat het boek eruit komt te zien. In eerste instantie wilde ik graag een formaat boek à la die van Rens Kroes maken, maar eigenlijk vind ik dit formaat van 21 bij 21 cm toch ook een serieuze kansmaker voor het uiteindelijke kookboek.

Qua precieze lay-out en kwaliteit van de foto’s zie ik eerlijk gezegd nog wel wat verbeterpunten, maar ik ben blij met het resultaat en denk dat het een goed idee geeft wat je van het boek met de magische boontjes kunt verwachten. Alleen wordt het dan nog mooier ;)

Het resultaat

Tadaaaa! Hieronder zie je een paar foto’s van het uiteindelijke resultaat, om je een wat beter beeld te geven dan in de video.

Zelf zie ik dus nog wel wat ruimte voor verbetering en denk ook zeker dat betere kwaliteit foto’s verschil gaat maken. Nu zijn er iPhone-foto’s gebruikt en zijn sommige nogal donker. Ook de precieze pagina-lay-out mag van mij wel wat strakker en ga ik mooier maken.

Als eerste de recepten uittesten? Meld je aan als recepttester >>

Ondanks mijn kritische blik is het wel súper tof om alvast een proef-kookboek in m’n handen te hebben. Het idee om straks een echt kookboek van mezelf vast te hebben begint alleen maar meer te kriebelen!

Wat vind jij er van? Krijg je er trek van of heb je tips voor verbeteringen? Let me know als reactie op deze blog :)

Zelf een fotoboek maken

Wil je zelf ook een fotoboek maken via Fotofabriek? Op de Fotofabriek website kan je software downloaden om je boek offline samen te stellen, of je kunt gebruik maken van de online editor. Wat ik zelf helaas te laat zag zijn de templates om je pagina’s met eigen programma’s helemaal professioneel op te maken. Daarbij zie je precies waar je witranden moet laten enzovoorts. En kun je dus je (foto)boek precies zo maken zoals jij het wilt. Tof!

 

Lees meer informatie over mungbonen >>

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.