Vind jouw favoriete mungbonen recept straks in mijn kookboek!

Ben je regelmatig op zoek naar een mungbonen recept of eiwitrijke recepten? Dan heb ik misschien wel leuk nieuws voor je! Ik ben namelijk bezig een kookboek te maken ‘borden-vol’ met licht verteerbare recepten, op basis van de eiwitrijke mungbonen.

Bekijk alvast het voorproefje van het kookboek >>

Onbekend, maar niet onbemind

Sinds ik met Ayurveda bezig ben, eet ik zelf regelmatig iets met deze magische bonen. Nadat ik Pancha Karma heb gedaan zelfs (bijna) dagelijks. Als ontbijt, lunch, avondeten of als verantwoorde snack. En ik moet zeggen; ik digg ze wel! Ze voelen goed in mijn buik en geven lang een verzadigd gevoel.

Bovendien blijkt er in de keuken genoeg lekkers mee te maken. Zo bedacht ik onder andere een recept voor mungpannenkoeken, mungmuffins, mungpizza en mungbrood. En ik weet zeker dat er nog véél meer mogelijkheden zijn.

Gek dus dat deze boon nog zo onbekend is in Nederland, terwijl het perfect past binnen verschillende diëten en leefstijlen. Want wist je dat het een goede bron van eiwitten/proteïne is en goed als vleesvervanger gebruikt kan worden – en dus goed is voor vegetariërs en veganisten? En dat de boon lichtverteerbaar is, waardoor het een echte detox boon is?

Wat zijn mungbonen?

 

Waarom een mungbonen kookboek?

Inmiddels ben ik zelf meerdere keren een langere tijd op mungbonen dieet geweest. De bonen begonnen me zó tegen te staan, doordat ik elke dag hetzelfde moest eten. En dat ook nog eens drie keer per dag: ‘s ochtends, ‘s middags en ‘s avonds. Toch voelde het lichamelijk wel heel erg goed. Ik ben daarom gaan experimenten met het magische boontje en heb al aardig wat interessante hapjes gebrouwen!

Om me heen hoorde ik dit geluid bovendien vaker; mensen weten niet zo goed wat ze met dat groene ding aanmoeten. Behalve dan die mungbonensoep en kitcharie ermee maken. Daarom ga ik al mijn mungbonen recepten bundelen in een kookboek! Een boek dat je in je handen kunt houden, vól met mungbonen recepten, en dus ook eiwitrijke recepten, want deze boon is echte eiwitrijke voeding.

Meld je aan als recepttester >>

Wat voor recepten kun je in het kookboek verwachten?

Mungbonen zijn super gezond, en wel op verschillende vlakken. Zo worden ze al eeuwenlang in de Ayurveda gebruikt, maar ook in de Chinese geneeskunde én raakt ‘ie steeds bekender onder vegans. Ze zijn dus voor heel veel verschillende diëten en lifestyles perfect inzetbaar.

Dus denk aan

 • allemaal mungbonen recepten
 • en dus eiwitrijke recepten
 • veelal licht verteerbare recepten
 • (bijna) zonder tomaten
 • en focus op vegetarische en vegan recepten

Omdat ik met dit boek zoveel mogelijk mensen wil inspireren om mung te gaan eten, ben ik ook benieuwd naar wat jij in zo’n kookboek zou willen zien? Welke info, wat voor soort recepten, wat vind je belangrijk aan de looks, zijn er handigheidjes die je wilt weten, enz? Of heb je andere tips?

Laat het me weten!   Reageer op dit bericht of stuur me een mailtje op ikhebook [at] altijdtrek.nl.

Bekijk alvast een voorproefje van het kookboek >>

Of meld je aan als recepttester >>

Wat zijn mungbonen?

2 gedachtes over “Vind jouw favoriete mungbonen recept straks in mijn kookboek!”

 1. Ik heb pas mungbonen “onttdekt” maar heb geen idee hoe ze te gebruiken. Behalve gewoon gekookt ..
  Dus ben razend benieuwd naar recepten. Bijvoorbeeld een salade,
  Koud zodat ik het makkelijk kan meenemen….
  En nog meer recepten die goed voorbereid en meegenomen kunnen worden…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.