11 Reisvragen van eMyLife aan ‘n foodie met reislust – Liebster Award

Featherdale_19Na een kleine ‘vakantie’ is het tijd voor een nieuwe blog over…vakantie! Tot vandaag had ik er nog nooit van gehoord; de Liebster Award. Maar na een korte Google sessie ontdek ik dat het een soort van kettingbrief 3.0 is; een ‘ding’ dat je krijgt en al dan niet doorstuurt. Emy kreeg een nominatie van Aafje; daarvoor kreeg ze elf vragen over reizen. Op haar beurt stelde ze ook mij 11 vragen over reizen. Natuurlijk in combinatie met eten. De Liebster Award is bedoelt om de persoon achter de blog beter te leren kennen. Pak dus een lekker bakkie thee met (verantwoorde) snack, ga er eens goed voor zitten en leer mij nog beter kennen.


1. Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?

Eigenlijk vind ik iedere stap die ik buiten Nederland, of soms zelfs buiten Hilversum, zet heerlijk. Reizen is voor mij dan ook één groot avontuur en ik vind het super om nieuwe plekken te ontdekken. Vooral de bergen, bossen en kust trekken me, maar ook in een buitenlandse supermarkt kan ik me uren vermaken. Anyway, mijn eerste ingeving is om AUSTRALIË te roepen.
…Maar als ik er iets langer over nadenk, heeft de stad Porto ook grote indruk op me gemaakt.

Australië is onwijs groen en de outback prachtig rood. Je ziet er dieren die je hier in de dierentuin of je vogelkooitje vindt. Zo zat ik in Alice Springs met iemand te praten en gaat er ineens een zeebravink op hem zitten. Op Magnetic Island hoorde ik steeds een lachende Kookaburra. En in Bundaberg kwamen de schildpadjes uit hun eieren en liepen ze over mijn voeten naar de zee. Van die momenten waar je geen foto van hebt kunnen maken, maar die mij nog lang bij zullen blijven.

Porto was mooi door het grote contrast tussen vervallen en nieuw. Er staan super-de-luxe winkels naast bouwvallen, waar eigenlijk alleen de voormuur nog staat. Ik ben een week in Porto geweest. Dat klinkt best lang, want de stad zelf is niet heel spannend ofzo, maar ik heb er dagen rondgedwaald en me elke keer weer verbaasd over dat verschil in oud en nieuw.

Ibiza was trouwens ook super cool en de natuur is er prachtig.

Conclusie: ik kan niet kiezen!

IMG_4014 RedCentreTour_141 2015-10-18 14.40.37

 

 

 

 

 

2. Wat is het meest memorabele dat je op vakantie hebt gegeten?

Dat is een hele goede vraag! Er komt zo niet iets indrukwekkends in me op van wat ik op vakantie heb gegeten… Ik hád bijvoorbeeld in Australië kangoeroe kunnen eten, of krokodil of zelfs Emu, maar dat heb ik niet gedaan.
Wat dan een beetje dichtbij komt: toen m’n zusje terugkwam uit Australië hebben we bij een Australisch restaurant gegeten waar ik voor het eerst insecten heb gegeten. Telt dat ook? :)

3. Welke droomvakantie staat nog op je bucketlist?

Definitely New York! Daar wil ik zó graag naartoe!! Maar eigenlijk staat er nog zoveel meer op die lijst… Bali, Noorwegen, Westkust Australië, Westkust Amerika, Brazilië, Afrika, nog een keer naar Ibiza en dan ook een avondje stappen, Marokko, India, …

Om het dan op eten te houden, dan lijkt het Midden-Oosten me wel erg gaaf en super lekker. Hmm… aubergine, feta, granaatappel, sumac… *begint te watertanden*

4. Welke culinaire reisbestemmingen raad jij aan, ook al ben je er zelf (nog) niet geweest?

Het staat dus hoog op m’n to-travel-lijst: New York. Als ik het zo hoor, is dat hét walhalla voor (healthy) foodies.

5. Wat brengt reizen je?

Een gelukkig gevoel van vrijheid en kracht. Daarnaast levert het zelfreflectie en –kennis op, geeft het inspiratie, mooie foto’s, nieuwe vrienden en goede verhalen. Haha.

6. Ga je het liefst alleen op vakantie, met één vriendin of met een groep mensen?

Ik ben nu een aantal keer alleen op reis geweest en dat is me heel goed bevallen. Je kunt doen en laten wat je wilt en je hoeft met niemand rekening te houden. Heerlijk. En ook geen gekibbel over het eten, want ik mag altijd kiezen.
Toch zou ik nu wel weer eens met iemand samen op vakantie gaan, met een goede vriend(in) of toekomstig vriendje. Ik vind het namelijk ook erg fijn om dingen samen te ondernemen en samen herinneringen te maken. Over Australië kunnen veel mensen wel meepraten, omdat ze er zelf ook zijn geweest, maar met mijn non-party reisje naar Ibiza wordt dat al lastiger.

2015-07-06 22.34.25 IMG_4407 IMG_4244

 

 

 

 

 

7. Top vijf van je favoriete gerechten, die geïnspireerd zijn door een vakantieland?

In willekeurige volgorde:

• Het land staat nog op m’n to-do-lijst, maar een gerecht waar ik echt ultiem van heb genoten was bij Indiaas restaurant India Poort, hier in Hilversum. De King prawn korma mild; grote garnalen in roomsaus, van kokos, rozijnen en amandelen. Om je vingers bij af te likken.
• In Australië maakte ik vaak pompoen met pasta in een simpele tomatensaus, met pinda’s, verse peterselie en feta. Een hit!
• Pasta vind ik trouwens sowieso erg lekker. Bij de Italiaan kies ik dan ook vaak voor een gerecht met drie verschillende pasta’s; vaak lasagne, tortelini en penne ofzo.
• Het maakt niet uit waar ik ben, maar als ik de geur van verse wafels ruik, zit ik in gedachte instantly in Val Thorens. We gingen daar iedere meivakantie naartoe en direct aan de piste in het centrum staat zo’n mannetje die heerlijke wafels maakt. Totaal niet gezond natuurlijk, maar die geur alleen al. Hmmm!!
• En nu ik toch in gedachte in Frankrijk zit… Als ik daar ben, probeer ik toch altijd even een Qroque Monsieur te scoren. Dat is echt mijn guilty pleasure.

8. Wat is het raarste wat je ooit gezien/gehoord hebt wat mensen in een bepaald land eten?

Katten! En honden.. Of ze het echt doen in China is me nog niet helemaal duidelijk, maar BAH, BAH, BAH!

9. Wat is het lekkerste dat je op vakantie hebt gegeten, en wat het vieste dat je ooit op vakantie hebt gehad?

Het lekkerste eten is niet specifiek één gerecht, maar meer de stad. Met een vriendinnetje en voor werk heb ik een aantal keren in en om Brussel gegeten en ik kan je vertellen: eten is daar gewoon zoveel lekkerder. Die Belgen weten wel wat goed eten is.

In het hotel op Ibiza daarentegen heb ik een stuk minder genoten. Het was allemaal wel oké hoor, maar gewoon met een te hoog vreetschuurgehalte. Niet bepaald met liefde klaargemaakt. Of opgegeten for that matter. (Zie ook mijn tips waar je op Ibiza wél lekker kunt eten)

10. Waar zou je naar toe gaan als je €10.000 zou winnen?

Dan neem ik het vliegtuig en ga op wereldreis!

11. Wat is je beste culinaire Smart travel tip?

Op vakantie vind ik het super leuk om uit eten te gaan of terrasjes te pakken, maar probeer wel altijd een beetje op m’n euro’s te letten. Daarom kies ik vaak voor een hostel, waar je zelf kunt koken. Naast dat je nieuwe mensen leert kennen in zo’n gemeenschappelijke keuken en eetkamer kun je voordelig, gezond én lekker eten. Ook voor lunch kun je aardig besparen door je bammetjes in de plaatselijke supermarkt te halen en er een heerlijke picknick van te maken.

0 110 IMG_5074 IMG_5302

 

 

 

 

 

Mijn nominaties

Het is dus de bedoeling dat ik het spreekwoordelijke stokje nu doorgeef aan andere bloggers. Ik nomineer daarom Michon en Frederieke. Michon wil met haar blog laten zien dat een groenere levensstijl niet altijd duurder hoeft te zijn en zeker niet suf is. Frederieke deelt haar kennis over de Ayurveda op haar site. De gemene deler die ik bij hun zie is ‘balans’ en een ‘gezonde wereld’.

Dames, doen jullie mee met de Liebster Award? Deze vragen heb ik voor jullie bedacht:

1. Hoe vaak ga je op vakantie?
2. In hoeverre houd je met je reis rekening met je voetafdruk?
3. Welke plek heeft de leukste bio hotspots?
4. Hoe ziet jouw ideale vakantie er uit?
5. Wat brengt reizen jou?
6. Welke reis heeft jou het meest geïnspireerd?
7. Wat staat er nog op je bucketlist?
8. Zie je jezelf in een bepaald vakantieland wonen?
9. Waar zou je naar toe gaan als je €10.000 zou winnen?
10. Wat zijn jouw beste groene Smart travel tips?
11. Wat is jouw top drie van bestemmingen die goed zijn voor jou en voor een gezonde wereld?

xL

+bloglovinFollow my blog with Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.